De founding father van 'De Veurnse Meringuetaart' (man met schort) wordt hier met zijn familie afgebeeld. Zijn hand rust op de schouder van zijn vrouw, Hélène Vanegroo. Na hun verhuis uit Gyverinkhove baten ze vanaf 1898 de bakkerij in Ooststraat 14 uit. Naast hem staat zijn zoon Daniël die in 1929 de fakkel overneemt. Zijn dochter Gabrielle (midden) helpt haar hele leven mee in de bakkerij van haar ouders, broer en neefje.
Na zijn opleiding als patissier in Brugge volgt Daniël zijn vader als bakker op. In 1929 trouwt hij met Oliva Balduck. Hij lanceert de flinterdunne amandelkoekjes, 'de Veurnse Kletskoppen'.
Tijdens de oorlogjaren 1940-1945 vlucht de familie richting Frankrijk. Zijn moeder Hélène verliest het leven wanneer de familie in een vuurlinie terechtkomt.
Na de bevrijding staat zijn 13-jarige zoon, Noël, klaar om hem bij te staan in de bakkerij. Daniël leert zijn zoon de knepen van het vak.
"Versheid en kwaliteit waren de sleutelwoorden van mijn overgrootvader, Emiel. De troef van onze meringuetaart is zijn rijke volle smaak volgens een geheim familierecept." - Vera
Copyright © Alle rechten voorbehouden
De Veurnse Meringuetaart, eenmanszaak van Vera De Hollander, Pannestraat 167, 8630 Veurne (België) met ondernemingsnummer 683.231.277 en BTW-nr. BE0683.231.277.